Nailart info main picture
Wat vindt u op deze pagina

Nailart opleidingen en cursus

Verschillende methodes om nail art aan te brengen.

Nagelstudio bij u in de buurt
Nailart voorbeelden

Nailart

Nailart Voorbeelden


Artikelen over nail art
Follow Nailartinfo on Twitter
Nail art

Nail art methoden

Nail art kan worden aangebracht met gebruik van diverse methoden die grofweg in vijf verschillende methoden zijn onder te brengen.


  • Kant en klare tips

  • Nail art stamping

  • Basic tips die na aanbrengen worden beschilderd

  • Basic tips die na aanbrengen worden beplakt met nailart-foil

  • Basic tip die middels airbrush worden versiert


Nailart met kant en klare tips

Dit is de meest eenvoudige methode om nailart aan te brengen. Bij deze methode worden eenvoudigweg voorgefabriceerde,
kant en klare tips geplaatst. Dit soort tips worden inmiddels in vele verschillende kleuren, patronen of tekeningen gemaakt. Alhoewel ze eenvoudig aan te brengen zijn door een nagelstyliste hebben ze het nadeel dat ze weinig persoonlijk zijn en wellicht snel gaan vervelen. In dit geval kunnen ze slechts over gelakt worden of volledig weggevijlt waarna een geheel nieuwe set moet worden geplaatst.


Nailart stamping

Nailart stamping is een relatief nieuwe en goedkope manier van aanbrengen van nailart. Bij nailart stamping wordt gebruik gemaakt van een patroon waarop speciale nagellak wordt aangebracht (image plate). Het patroon wordt vervolgens met een stempel aangebracht op de nagel die daarna kan worden afgelakt. Het is aan te bevelen om de meegeleverde nagellakken te gebruiken. Deze zijn net even dikker dan normale lakken.


Nailart middels beschilderen

Wanneer u nail art wilt aanbrengen op een basic tip kan dit middels een eenvoudige of meer kunstzinnige beschildering. Patronen kunnen bestaan uit een kleurig of eenvoudig lijnenspel. Voor het aanbrengen van de tekening of lijnen wordt een "stripe-brush penseel" gebruikt. Stripe-brush penselen hebben zeer fijne haren waardoor het eenvoudiger is fijne lijnen of tekeningen aan te brengen. De verschillende kleuren kunnen aangebracht worden met verf op waterbasis, nagellak of art-foil. Een voordeel van deze methode is dat de geplaatste nailart snel kan worden verwijdert doormiddels van licht veilen of eenvoudigweg middels remover.


Nailart door het aanbrengen van foil

Nailart aanbrengen met nailart-foil is een eenvoudige en snelle manier om een gehele set tips te voorzien van dezelfde tekening, lijnen of figuren. Nailart foil (folie) wordt binnen enkele minuten aangebracht door een speciale lijm over de nagel aan te brengen waarop vervolgens de foil wordt geplaatst. Nadat de nailart-foil goed is aangedrukt wordt de foil voorzichtig verwijdert waarna het patroon achterblijft op de nagel. Hierna kan de nagel worden afgelakt met sealer of topcoat.


Nailart aangebracht met airbrush

Nailart aanbrengen middels airbrush is een meer ingewikkelde methode die lastig thuis is uit te voeren. Om te kunnen airbrushen is professionele apparatuur benodigt in de vorm van een airbrush (spuit pistool). De airbrush is het beste te vergelijken met een miniscule verfspuit. Verschillende diktes lijnen kunnen worden aangebracht door verschuillende spuitmonden te plaatsen. De airbrush werkt zoals de benaming al doet vermoeden op luchtdruk. Naast de veelal dure apparatuur is veel oefenen de enige manier om tot een mooi resultaat te komen.


Nail art airbrush pistool

Deel nail art info met je vrienden op:


Nail art info op hyves  Deel Nail art info via Facebook  Bookmark Nail art info  Nail art info via e-mail  Nail art info on LinkedIn


Aanbieders

Doorzoek Nail art info